Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
07.10.2009

Guvernul Filat a desecretizat o decizie a guvernului Greceanîi

Guvernul Filat a desecretizat o decizie a guvernului Greceanîi

Combinatul de panificaţie de la Bălţi şi întreprinderea „Franzeluţa" vor trebui să returneze în rezerva de stat 9 mii tone de grâu, după ce miercuri, Guvernul a desecretizat o hotărâre adoptată ilegal de executivul comunist. Deciyia în cauză prevedea distribuirea în anul 2008 a 9 mii tone de grâu către doi agenţi economici privaţi: „Franzeluţa" SA şi Combinatul de panificaţie de la Bălţi.

Ministrul de Stat Victor Bodiu a anunţat că deja fost dată o dispoziţie a premierului ca grâul să fie restituit gratuit în rezerva statului. Potrivit lui Bodiu, această hotărâre nu putea să poarte un caracter secret, deoarece ţine de concurenţa loială pe piaţă, iar acest tip de informaţii nu poate fi secret. „Acest grâu este proprietatea statului, iar proprietatea statului nu poate fi dăruită sau transmisă în mod gratuit unui agent economic", a spus Bodiu. El a precizat că Franzeluţa este o întreprindere cu capital de stat în care statul deţine 56% din acţiuni, este un agent economic supus legislaţiei economice. „Sunt peste 100 de agenţi economici care practică agest gen de activitate, pe care îl practică „Franzeluţa". De ce doar „Franzeluţa" să beneficieze de acest grâu?", a spus Vistor Bodiu.

Întrebat dacă persoanele vinovate de luarea deciziei privind distribuirea cantităţii de grâu din rezerva de stat vor fi trase la răspundere, Ministrul de Stat a răspuns că acest lucru urmează să-l stabilească organele de drept.

Ministrul de Stat a precizat că vor fi făcute publice şi alte decizii care poartă un caracter netransparent şi care din diferite motive au fost secretizate de căte guvernul precedent. „Există o comisie în aceste sens şi vor veni şi alte hotărâri de guvern care vor anula caracterul secret al unor decizii anterioare", a mai spus Victor Bodiu.

cuvinte-cheie: secret | desecretizare

Comentarii (0)

 

Related news

Sus