Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
06.10.2009

La Chişinău va avea loc Şedinţa Consiliului comandanţilor trupelor de grăniceri ale statelor-membre CSI

La 7 octombrie curent în Chişinău se va desfăşura Şedinţa Consiliului comandanţilor trupelor de grăniceri ale statelor-membre CSI.

În procesul şedinţei părţile intenţionează să facă schimb de opinii referitor la situaţia de la frontierele externe ale Comunităţii, să discute formele şi metodele de pază a ei, precum şi măsurile de consolidare a securităţii frontaliere.

De asemenea, vor fi puse în discuţie măsurile de combatere a trecerii peste frontiera CSI a contrabandei de bunuri materiale, mijloacelor stupifiante, substanţelor psihotrope  precum şi a migraţiei ilegale. Totodată se va aborda şi tema privind măsurile profilactice de combatere a braconajului şi paza resurselor biologice marine şi fluviale în zonele de responsabilitate a instituţiilor grănicereşti ale statelor-participante la Şedinţă. Astfel de operaţiuni comune sînt planificate spre realizare în anul 2010 cu aplicarea grupelor mobile de specialişti ai instituţiilor grănicereşti pentru reacţionarea rapidă la ameninţările securităţii frontaliere.

Ordinea de zi a şedinţei prevede propunerile  referitor la elaborarea unui complex de măsuri suplimentare comune ale controlului de frontieră în preîntîmpinarea şi depistarea cazurilor de introducere sau scoatere a victimelor traficului uman, precum şi elaborarea recomandărilor metodice de analiză şi pronostic  a acţiunilor ilegale la frontierele de stat ale statelor-membre CSI şi aplicarea în activitatea acestora a metodelor şi tehnologiilor performante.

Se planifică participarea la Şedinţă a delegaţiilor din partea a unsprezece instituţii grănicereşti ale statelor-mebre CSI, precum şi  reprezentanţilor organelor de cooperare din cadrul Comitetului executiv al CSI,  Centru Antiterror al CSI, Eurasian Cooperare Economică, pentru întîia oară la şedinţă vor participa reprezentanţii Agenţiei Europene „FRONTEX”.

cuvinte-cheie: graniceri

Comentarii (0)

 

Related news

Sus