Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
25.06.2009

CEC a confirmat persoanele responsabile de finanţe pe perioada campaniei electorale din partea concurenţilor electorali

Comisia Electorală Centrală a modificat câteva hotărîri cu privire la constituirea Consiliilor electorale ale circumscripţiilor electorale raionale/municipale şi a confirmat persoana responsabilă de finanţe (trezorierul) din partea candidaţilor electorali.   
 
În şedinţa de joi, 25 iunie 2009, Comisia Electorală Centrală (CEC) a modificat cinci hotărîri cu privire la constituirea Consiliilor electorale ale circumscripţiilor electorale raionale/municipale la solicitarea partidelor politice şi judecătoriilor care au înaintat candidaturi în aceste consilii.
 
Tot în şedinţa de joi, CEC a confirmat persoana responsabilă de finanţe (trezorierul) pe perioada campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 29 iulie 2009 din partea concurenţilor electorali: Partidului Politic „Alianţa MOLDOVA NOASTRĂ"; Partidului Comuniştilor Republicii Moldova; Partidului Politic „Partidul Liberal Democrat din Moldova"; Partidului Democrat din Moldova; Partidului Politic „Partidul Liberal".

După confirmarea de către CEC a persoanelor responsabile de finanţe din partea partidelor politice înscrise în cursa electoralî, acestea vor trebui sî deschidă la bancă conturi speciale – „Fond electoral”.

O data la 2 săptămâni, concurenţii electorali vor prezenta la CEC rapoartele financiare care trebuie să conţină informaţii despre veniturile şi cheltuielile conform destinaţiei. Până la 7 iulie inclusiv, concurenţii electorali sunt obligaţi să declare în presă mijloacele financiare sau alte forme de susţinere materială a activităţii lor la alegeri.

Plafonul mijloacelor financiare ce pot fi virate pentru alegerile parlamentare din 29 iulie, stabilit de CEC, este de 7,5 mil. lei pentru partide politice şi alte organizaţii social-politice şi 500 mii lei pentru candidaţii independenţi.

cuvinte-cheie: CEC | alegeri | trezorerie

Comentarii (0)

 

Related news

Sus