Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
03.03.2009

Voronin i-a decorat pe membrii echipajului aeronavei, ce a aterizat forţat la Timişoara

Preşedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a semnat marţi, 3 martie, decretul privind conferirea de distincţii de stat membrilor echipajului aeronavei SAAB-200 a Companiei „Carpatair" pentru înaltul profesionalism şi spiritul de sacrificiu manifestate în situaţia excepţională apărută în timpul efectuării cursei aeriene Chişinău-Timişoara.  

În conformitate cu decretul semnat de şeful statului, de „Ordinul de Onoare" s-au învrednicit piloţii Leonid Babivschi şi Iurie Oleacov; de Medalia „Meritul Civic" - însoţitoarele de bord Natalia Borozan şi Violeta Ţîbulschi.

Avionul Saab 2000, aparţinând companiei Carpatair, cu 47 de pasageri şi patru membri ai echipajului la bord,  a survolat, în dimineaţa de 28 februarie, timp de peste o oră, oraşul Timişoara, întrucât nu putea ateriza din cauza unor probleme la trenul de aterizare, pe aeroport fiind declarată stare de urgenţă.

La bordul avionului se aflau 23 de moldoveni, 9 italieni, 2 germani, 2 greci şi 10 români. Avionul a survolat aeroportul eliberând combustibilul pentru a elimina pericolul producerii unei explozii sau unui incendiu şi a aterizat forţat pe un covor de spumă. Nicio persoana aflata la bordul avionului Carpatair nu a fost ranita in urma aterizarii fortate.

Potrivit presei române, surse din cadrul comisiei de anchetă în cazul incidentului aviatic, produsă sâmbătă, 28 februarie la Timişoara, ancheta ar putea dura câteva luni pentru a stabili exact cauzele defecţiunii. Anchetatorii examinează versiunea potrivit căreia trenul de aterizare din faţă nu a coborât din cauza unei defecţiuni tehnice.

„Avionul Saab 2000 urmează să fie verificat şi de reprezentanţii companiei producătoare, după incidentul de la Timişoara", a declarat pentru presa română preşedintele companiei Nicolae Petrov. „Am intrat în posesia înregistrărilor de pe aeronavă. Vom face un control amănunţit al trenului de aterizare şi în special al jambei de la bordul avionului. Nu cunoaştem încă motivele pentru care acesta nu s-a deschis", spune Alexandru Ciucă, directorul Direcţiei de Investigaţii din Ministerul Transporturilor, şeful echipei de investigatori.

cuvinte-cheie: Carpatair | Ordinul de Onoare

Comentarii (0)

 

Related news

Sus