Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
03.03.2009

A fost curmată o filieră de contrabandă cu articole din aur

La data de 25 februarie 2009, de către ofiţerii Serviciului de Informaţii şi Securitate în colaborare cu Centrul pentru Combaterea Crimelor Economice şi Corupţiei şi Camera de Stat pentru Supraveghere a Marcării, a fost curmată o filieră de contrabandă cu articole din aur şi alte metale preţioase.

În urma controlului efectuat de ofiţerii operativi în magazinele firmei „SALBALUX" din or. Drochia, specializate în comercializarea şi reparaţia obiectelor de aur şi alte metale preţioase, a fost depistat un lot mare de articole  cu marcajul de stat suspect de a fi fals.

În afara spaţiului de comercializare a fost supus verificării şi atelierul de reparaţie şi fabricaţie utilizat de către acelaşi agent economic, unde, în locuri tăinuite, special amenajate, au fost depistate peste 1 kg de obiecte din metale preţioase şi pietre scumpe fără marcaj de stat. La momentul controlului, directorul firmei „SALBALUX", C. Medvedschi, nu a putut explica provenienţa  mărfurilor şi articolelor aflate în încăperile magazinului.

Valoarea totală a bunurilor ridicate a depăşit suma de 500 mii lei.

De menţionat că anterior doar pe parcursul primelor două luni ale anului, în urma controlului efectuat de SIS şi CCCEC, au fost depistate obiecte de metale preţioase şi pietre scumpe fără marcaj de stat sau cu marcă suspectă în valoare de aproximativ 1 mln. lei.

La moment cazul se investighează de către SIS şi CCCEC, relatează Serviciul de presă al SIS.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus