Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
21.02.2009

Concurenţii electorali trebuie să prezinte rapoarte financiare la fiecare două săptămâni

Concurenţii electorali vor trebui să prezinte rapoarte financiare la Comisia Electorală Centrală (CEC) la fiecare la două săptămâni, ultimul raport fiind prezentat cu două zile înaintea alegerilor parlamentare din 5 aprilie.

Potrivit Regulamentului privind finanţarea campaniilor electorael şi a partidelor politice, a[rpbat de CEC la 20 februarie, rapoartele financiare ale concurenţilor electorali vor conţine informaţii privind veniturile acestora din cotizaţii, donaţii, alte venituri din activitatea proprie a partidului, alocaţii de la buget, alte cheltuieli.

Regulamentul interzice  finanţarea directă şi/sau indirectă, susţinerea materială sub orice formă a concurenţilor electorali de către   alte state,  organizaţii internaţionale,  întreprinderi, instituţii şi organizaţii de stat,   întreprinderi, instituţii şi organizaţii cu capital străin,    organizaţii necomerciale, sindicale, de binefacere, religioase. De asmenea, se interzice finanţarea campaniei electorale de către persoane fizice străine, cetăţenii moldoveni minori sau aflaţi în străinătate, precum şi de către persoane anonime.

În cazul depistării încălcărilor la acest capitol, Comisia Electorală Centrală se va adresa Curţii Supreme de Justiţie cu o cerere de anulare a înregistrării acestuia în calitate de concurent electoral.

cuvinte-cheie: CEC | alegeri

Comentarii (0)

 

Related news

Sus