Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2008-12-04/primarul-general-dorin-chirtoaca-ia-retras-atributziile-viceprimarului-igor-lupulciuc-7582.html
Data: Dec 4, 2008 (22:01)

Primarul general Dorin Chirtoacă i-a retras atribuţiile viceprimarului Igor Lupulciuc

Viceprimarului municipiului Chişinău, Igor Lupulciuc i-au fost retrase toate atribuţiile de serviciu, iar conform legii Mihai Moldovanu îndeplineşte şi în continuare funcţia de director al Direcţiei municipale a sănătăţii. Aceste declaraţii le-a făcut astăzi în cadrul unei conferinţe de presă primarul de Chişinău, Dorin Chirtoacă, referindu-se la conflictul de la Direcţia Sănătăţii.

„Condamn încercarea de a ocupa abuziv biroul directorului Direcţiei Sănătăţii", a afirmat edilul capitalei, menţionând că a sesizat procuratura şi Ministerul Afacerilor Interne pentru a investiga faptele ce au avut loc la data de 2 decembrie în incinta sediului acestei subdiviziuni a Primăriei Chişinău. „I-am solicitat explicaţii pe marginea cazului şi viceprimarului Igor Lupulciuc, care până acum a patronat activitatea Direcţiei Sănătăţii. Dar am înţeles că funcţionarul nu doar că nu a întreprins nimic în vederea soluţionării cazului, ci, dimpotrivă, a fost implicat în comiterea acestui abuz", a conchis Dorin Chirtoacă, menţionând că din această cauză viceprimarului Lupulciuc i-au fost retrase toate atribuţiile de serviciu.

Potrivit lui Dorin Chirtoacă, Mihai Moldovanu este director al Direcţiei Sănătăţii deoarece există o dispoziţie privind desemnarea lui în această funcţie. „Legea prevede expres că primarul numeşte şi, respectiv, destituie din funcţie şefii de subdiviziuni. Or, la moment lipseşte o dispoziţie de desemnare a lui Ion Arteni în funcţia la care pretinde şi nici un contract individual de muncă nu are", a conchis primarul general, specificând că i-a solicitat respectivului domn să părăsească până la sfârşitul zilei biroul din incinta Direcţiei Sănătăţii şi să se conformeze prevederilor legale.

În context, Dorin Chirtoacă a opinat că Igor Lupulciuc trebuie să-şi dea demisia din funcţia de viceprimar, deoarece nu mai are nicio atribuţie, relatează Direcţia Relaţii Publice a Primăriei mun. Chişinău.