Trimite e-mail | Printeaza
Politic
27.11.2008

La 9 decembrie, la Varşovia vor avea loc consultări politice moldo-poloneze

Potrivit MAEIE, la 27 noiembrie, Valeriu Ostalep, viceministru, a avut o întrevedere cu o delegaţie a MAE al Poloniei, condusă de Grazyna Maria Bernatowicz, Subsecretar de Stat al MAE, aflată la Chişinău cu ocazia participării la Summit-ul statelor Iniţiativei Central-Europene.

Subiectul central al discuţiei l-a constituit iniţiativa polono-suedeză în cadrul UE. Partea moldovenească s-a interesat despre viziunea Poloniei referitor la perspectivele Parteneriatului Estic. Oficialul polonez a oferit detalii privind iniţiativa respectivă, remarcând rolul pe care îl vor avea consultările politice moldo-poloneze preconizate să aibă loc pe data de 9 decembrie 2008, la Varşovia.

Părţile au făcut un schimb de informaţii referitor la avansarea Republicii Moldova pe calea integrării europene, Viceministrul moldovean referindu-se la priorităţile statului nostru şi domeniile de interes unde se doreşte o cooperare aprofundată. Valeriu Ostalep a transmis aprecierile părţii moldoveneşti pentru sprijinul constant şi consistent pe care Polonia îl acordă eforturilor Republicii Moldova de aliniere la standardele europene.

cuvinte-cheie: Polonia | Estic | Parteneriatului

Comentarii (0)

 

Related news

Sus