Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2008-11-26/administratzia-bancii-comerciale-rom-ne-sanctzionata-pentru-incadrarea-ilegala-a-strainilor-in-c-mpu-7469.html
Data: Nov 26, 2008 (16:54)

Administraţia Băncii Comerciale Române sancţionată pentru încadrarea ilegală a străinilor în câmpul muncii

Potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Afacerilor Interne, la 20 noiembrie curent, pentru încălcarea flagrantă a legislaţiei în vigoare, ofiţerii Biroului migraţie şi azil al MAI, au iniţiat un material administrativ în privinţa preşedintelui Băncii Comerciale Române Chişinău SA, Mocanu Stelian-Dan, cetăţen al României. Administratorul este suspectat de încălcarea prevederilor art 192/1 alin.1 al Codului cu privire la contravenţiile administrative „Încadrarea în cîmpul muncii a cetăţenilor străini sau apatrizilor, aflaţi provizoriu în Republica Moldova, fără autorizaţie de încadrare în cîmpul muncii eliberată în modul stabilit de legislaţia în vigoare, prin ce a cauzat daune considerabile bugetului de stat şi local.

Ulterior la 21 noiembrie, instanţa de judecată a sectorului Buiucani mun. Chişinău s-a pronunţat asupra cazului, recunoscîndu-l vinovat pe cetăţeanul Mocanu Stelian-Dan, în comiterea contravenţiei administrative invocate şi i-a aplicat amendă administrativă în mărime de patru mii lei pentru fiecare angajat ilegal, suma totală fiind de şaisprezece mii lei.

Sancţionarea administratorului BCR Chişinău SA a avut loc ca urmare a verificării la 30 octombrie 2008 a regimului de şedere a unui grup de cetăţeni români, care efectuau lucrări de montaj a panourilor de la bancomatele băncii. Ca rezultat de către colaboratorii Biroului migraţie şi azil al MAI, au fost depistaţi patru cetăţeni ai României care desfăşurau activitate de muncă fără autorizaţie de încadrare în câmpul muncii pe teritoriul ţării, eliberată în modul stabilit de legislaţia în vigoare.

Astfel, cele patru persoane au fost recunoscute vinovate şi sancţionate în baza articolului 192/1 alin.2 Codului cu privire la contravenţiile administrative, cu aplicarea amenzii administrative în mărime de 600 lei pentru fiecare.