Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2008-11-11/persoanele-care-detzin-dubla-cetatzenie-nu-mai-pot-ieshi-din-r-moldova-dec-t-pe-baza-pashaportului-r-7175.html
Data: Nov 11, 2008 (08:46)

Persoanele care deţin dublă cetăţenie nu mai pot ieşi din R. Moldova decât pe baza paşaportului românesc, valabil, sau a Titlului de călătorie

Ambasada României la Chişinău informează că, în prezent, persoanele care deţin  dublă cetăţenie (moldoveană şi română) nu mai pot ieşi din R. Moldova decât pe baza paşaportului românesc, valabil, sau a Titlului de călătorie, document eliberat de Secţia consulară.

Ambasada precizează că, persoanele cu dublă cetăţenie, ce deţin paşapoarte româneşti expirate, adeverinţe sau certificate constatatoare care atestă cetăţenia română sau certificate de naştere  româneşti, nu  mai pot ieşi pe baza acestora din R. Moldova.

Titilul de călătorie se eliberează pe baza următoarelor documente: două fotografii color, tip paşaport (3,5x4,5); originalul + copia documentului care atestă cetăţenia română (paşaport românesc expirat, buletin/carte de identitate, valabile sau expirate, adeverinţă sau certificat constatator, certificat de naştere românesc); taxa consulară de 50 USD.

Persoanele aflate într-o asemenea situaţie, care doresc să călătorească în România, sunt sfătuite să se prezinte la Secţia Consulară din str. Vlaicu Pârcălab nr. 39, ghişeul nr.6, zilnic, între orele 8,00-16,00, în vederea eliberării de Titluri de călătorie (documentul se eliberează în acceaşi zi, în aproximativ 1-2 ore).

Pentru situaţii deosebite pe acest subiect pot fi solicitate detalii la numerele de telefon 22-22.83.60 sau 069.308.160.