Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2007-09-05/2208-2208.html
Data: Sep 5, 2007 (22:09)

'Podul de flori' de Thomas Ciulei, un documentar despre viata in Republica Moldova

Regizorul Thomas Ciulei a incheiat montajul la ultimul sau film, cu titlu de lucru „Podul de flori”, un documentar de lung metraj turnat in Republica Moldova. Proiectul a castigat concursul de finantare C.N.C. din vara anului 2005.

Axat in jurul povestii unei familii dintr-un sat din Republica Moldova, filmul povesteste lupta pentru existenta a unor oameni aflati intre doua lumi: Costica Arhir s-a intors in sat sa lucreze pamantul si sa-si creasca cei trei copii, iar sotia lui munceste de patru ani in Italia, timp in care nu si-a vazut familia.

Situatia familiei Arhir este departe de a fi singulara - in Republica Moldova in jur de 50% din forta de munca este nevoita sa caute de munca in strainatate.

Conform planului calendaristic al productiei, filmul urmeaza sa fie definitivat pana in decembrie 2007, data prezentarii in cinematografe fiind preconizata pentru primavara anului 2008.

Filmul este produs de Europolis Film, Studioul de Creatie Cinematografica al Ministerului Culturii si Ciulei Films Germania.

Sursa: HotNews.ro