Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2007-08-22/2150-2150.html
Data: Aug 22, 2007 (01:31)

Băsescu despre scandalul vizelor: România va răspunde extrem de dur în cazul acestui truc

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi seară, la Şcoala de vară „Comunităţi româneşti şi identitate europeană” că scandalul diplomatic româno-moldovean reprezintă „ultima agresiune orchestrată la adresa României”, susţinând că statul român va răspunde „extrem de dur”.

Întrebat de o tânără din Republica Moldova despre scandalul dipolomatic în care a fost implicat un funcţionar român, Traian Băsescu a ţinut să precizeze, în primul rând, că vizele pentru moldoveni nu se acordă la consulatul de la Chişinău, ci de la Bucureşti, astfel încât funcţionarul nu poate înlesni obţinerea niciunei vize.

„Ştim povestea invitării funcţionarului din ambasadă într-un restaurant de o doamnă de la o agenţie de turism, pe care a luat-o apoi poliţia moldoveană. Ştim că soţul doamnei a făcut apel la funcţionar. Tot trucul a fost legat de nevoia ca funcţionarul român să fie filmat cu un plic care nu se ştie dacă îl dă sau îl primeşte. Ar fi bine să se renunţe la provocări, pentru că noi ştim că fraudele se fac la firmele de turism”, a declarat şeful statului.

Vizibil iritat de subiect, el a adăugat că statul român va răspunde „extrem de dur” în cazul acestui „truc”.

„Este ultima agresiune la adresa României orchestrată şi vom răspunde extrem de dur de data asta. S-a mers prea departe”, a subliniat preşedintele, menţionând că mai mulţi moldoveni lucrează în Consulatul de la Chişinău.

„În ianuarie am mers la Chişinău, nemulţumit de cum se dau vizele. Sunt lucruri complicate acolo”, a conchis şeful statului.

Sursa: Medisfax

Citeste articolele:

• MAE nu considera credibila ancheta care incrimineaza Consulatul Romaniei de la Chisinau

• MAE raspunde acuzatiilor lui Valentin Zubic

• Scandalul coruptiei capata amploare

• Cioroianu demareaza o ancheta la Ambasada Romaniei la Chisinau