Valeriu Lazăr: Proiectul gazoductului reversibil Ungheni – Iași are în primul rând o logică economică, având ca obiectiv asigurarea securității energetice a țării

Declarația a fost făcută în cadrul vizitei Viceprim-ministrului, ministrului Economiei, Valeriu Lazăr, în raionul Ungheni pentru a se asigura că pregătirile pentru lansarea construcției gazoductului Ungheni-Iași vor fi finalizate în termen. Ministrul Economiei a vizitat localitatea Zagarancea, în care la 27 august curent va fi lansat șantierul pentru construcția gazoductului Ungheni-Iași, și a participat la ședința ordinară a Consiliului raional Ungheni.

Comentarii

captcha
 
  • ion 02.08.2013

    Lazar sa invete de la Ucraina, care a tacut si a facut - a construit si deja a dat in exploatare 2 conexiuni la reteaua de gaze a Comunitatii Energetice Europene - una cu reteaua de gaze a Poloniei, alta cu a Ungariei si azi Ucraina deja cumpara de la concernele de gaz europene circa 1,5 miliarde de metri cubi de gaze la un pret mai mic decat cel din Rusia. Lazar a fost ministru si in perioada comunista, a participat din 2005 si pana in prezent la zeci de intalniri cu partea romana - care-i eficienta? Din 2005 inca trebuia sa viziteze Zagorancea si sa solutioneze problemele legate de terenuri, de priectare, de statiile de compresioare, de trecerea peste Prut - au trecut 8 ani si niciun progres in timp ce zilnic sute de cetateni parasesc R.Moldova din cauza ca nu pot achita facturile la caz si caldura, dependente de TARIFELE ucigatoare cimparativ cu pensiile, indemnizatiile, salariile. E o tergiversare care se soldeaza cu suferinte incompensurabile ale populatiei, cu mii de familii si destine distruse, cu SARACIREA ARTIFICIALA a populatiei prin tarife neconforme cu capacitatea de plata, cu tinerea in subdezvoltarea a industriei si agriculturii distruse prin aceleasi tarife. Ce inseamna ca "pregatirile pentru lansarea constructiei gazoductului Ungheni-Iasi vor fi finalizate in termen"? - In care termen, ca de 8 ani din 3 in 3 luni se anunta noi termine? Si apoi ne intereseaza termenul de DARE IN EXDPLOATARE, dar nu cel de pregatire pentru lansarea constructiei - adica se las loc pentru noi tergiversari.

Sus