Valeriu Lazăr: Paradoxul R. Moldova este că fiind foarte săraci în resurse energetice, avem o intensitate energetică de trei ori mai mare decât media Uniunii Europene

Politicile de dezvoltare economică cu mai puține costuri energetice reprezintă o componentă a dezvoltării durabile, cu gândul la generațiile viitoare, a declarat viceprim-ministrul, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, în ședința de constituire a Consiliului de supraveghere pentru Eficienţa Energetică a Întreprinderilor Mici şi Mijlocii, care s-a desfășurat marți la Ministerul Economiei, cu participarea reprezentanților partenerilor de dezvoltare și ai sectorului privat.

Comentarii

captcha
 
  • ion 31.07.2013

    Lazar sa nu manipuleze cu cifre ale unei statistici ce cintrasteaza IZBITOR cu realitatea. Primordial sa reformeze sistemul, sa treaca ANRE de sub aripa la Moldova-gaz sub jurisdictia Ministerului Economie si sa impuna ANRE sa lucreze pentru CETATEANUL RM, adica sa lichideze intermediarii care majoreaza tarifele la gaz, curesnt electric si caldura, sa LIBERALIZEZE piata termoenergetica. Daca cetateanul doreste sa se debranseze de la monopolistul NEPRODUCATOR - Termocom si sa sa-si puna incalzire autonoma - Moldovagaz sa indeplineaca lucrarile neccesare fara limita ca numai 10% din locatarii blocului au dreptul la incalzire autonoma. CET-1 si CET-2 sa aiba in posesia lor reteau de distribuitie si cetateanul sa incheie contract individual de prestare/cumparare de servicii direct de la producator, in care sa se prevada negocierea tarifelor, posibilitatea de debransare partiala sau temporara etc. Activitatea fara ciontracte cu consumatorii individuali a Termocomului, Apa-Canal etc. se cere declarata ILEGALA si sistata ca la orice agent economic.

Sus