Situaţia cetăţenilor moldoveni în Italia - în atenţia Ministerelor de Externe ale Republici Moldova şi Republicii Italiene

Potrivit MAEIE, la 24 mai 2012, la Roma, s-au desfăşurat consultările consulare între Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova şi Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Italiene, care se încadrează în eforturile depuse de ţara noastră în diversificarea formelor de acordare a asistenţei cetăţenilor moldoveni aflaţi în străinătate.

Comentarii

captcha
 
  • ion 25.05.2012

    Recunoasterea diplomelor de studii in prezent se face de catre Ambasada Italiei la Chisinau intr-un mod trunchiat. Daca in 2002-2007 Ambasada Italiei de la Bucuresti elibera "Dichiarazione di valore per titolo professionale e titulo di studi" in care era scris clar ca titularul diplomei are dreptul de a activa in conformitate cu calificarea, specialitatea obtinuta, acum se recunoaste numai Diploma "in locco", adica are dreptul sa activeze ca sora medicala numai "in locco" in R.Moldova, dar nu si in Italia. Fata de diplomele eliberate in Romania niciodata n-au existat asemenea limitare 'in locco". Mii de surori medicale si fldsheri din R.Moldova n-au putut sa-si echivaleze diplomele si lucreaza la munci necalificate in alte domenii, in timp ce spitalele si azilurle pentru batrani duc o lipsa cronica de surori medicale.

  • Natural Home Parchet 26.05.2012

    Parchetul sa-si faca treaba

Sus