Vlad Filat a avut astăzi o întîlnire cu un grup de cetăţeni, care susţin că au devenit victime ale unei escrocherii ce ţine de domeniul imobiliar

Cetăţenii au precizat că au investit într-un imobil de pe strada Sarmisegetuza din capitală, construit de compania „Nour-Com", la moment acesta aflîndu-se sub sechestru. Ei doresc ca acest imobilul să fie scos de sub sechestru ca să poată finaliza construcţia lui din mijloace proprii.

Comentarii

captcha
 
  • Sfat 24.05.2011

    Pentru cei amgiti sugerez sa citeasca hotarirea CEDO CASE OF SERYAVIN AND OTHERS v. UKRAINE. Este raspunsul pentru situatia creata. Paradoxul se intimpla cind compania de constructii ipotecheaza blocul de locuit, iar apartamentele le vinde separat parca acestea ar putea fi extrase din blocul locativ. Personal am intilnit probleme. Dupa lege contractul de investitii trebuie autentificat notarial si inregistrat la cadastru.Legea spune ca compania va incasa banii doar dupa inregistrarea contractului la cadastru. Cine respecta? Insa compania a refuyat sub pretextul sa nu cheltui bani. Eu as prefera sa achit 500 lei la incheierea contractului, decit 8mii lei în judecata si sa ma judec 5 ani. Guvernul trebuie sa verifice aceste companii daca respecta legea. Ascultarea oamenilor dupa ce s-a produs excrocheria este doar o manifestare formala a grijii fata de oameni.

Sus