Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
15.03.2021

Bunuri de aproximativ 8 milioane de lei, sechestrate de ARBI a Centrului Naţional Anticorupţie

Bunuri de aproximativ 8 milioane de lei, sechestrate de ARBI a Centrului Naţional Anticorupţie

Bunuri de aproximativ 8 milioane de lei au fost puse sub sechestru de către Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale a CNA. Este vorba despre bunuri de provenienţă ilicită care au fost indisponibilizate, săptămâna trecută, în cadrul unei cauze penale, pornite pe fapte de spălare de bani.

Astfel, în cadrul investigaţiilor financiare paralele, ARBI a aplicat sechestre pe 14 bunuri, printre care 7 construcţii locative şi nelocative, 2 încăperi locative, 4 terenuri pentru construcţie şi un capital social. Suma totală a bunurilor indisponibilizate este de 7 823 318 lei. De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute, ARBI a finalizat 5 delegaţii pe 4 cauze penale în privinţa a 10 subiecţi; a elaborat 2 note analitice care au vizat  9 persoane şi a întocmit 17 avize consultative privind evaluarea a 21 de bunuri imobile (3 case de locuit, 2 apartamente, o clădire administrativă, 2 construcţii accesorii, un teren pentru construcţii şi 12 terenuri agricole).

Potrivit CNA, în primele luni ale anului în curs, Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale a aplicat sechestre pe bunuri, dobândite ilicit, în sumă de peste 60  de  milioane de lei, iar în 2020, cifra acestora a fost estimată la aproximativ 1,5 miliarde de lei.

Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale este o subdiviziune autonomă din cadrul Centrului Naţional Anticorupţie, specializată în efectuarea investigaţiilor financiare paralele, indisponibilizarea bunurilor infracţionale, evaluarea, administrarea şi valorificarea bunurilor infracţionale indisponibilizate.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus