Trimite e-mail | Printeaza
Politic
12.03.2021

Președintele Maia Sandu a transmis Guvernului un plan de acțiuni pentru depășirea crizei economice

Președintele Maia Sandu a transmis Guvernului un plan de acțiuni pentru depășirea crizei economice

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis Guvernului un plan de acțiuni imediate care să ajute economia pe timp de criză. E vorba de o serie de măsuri care să permită întreprinderilor mici și agricultorilor să acceseze mai ușor resursele financiare necesare, cu ajutorul fondului de garantare a creditelor.

„Conform acestui plan, fondul de garantare va crește până la peste 1,5 mlrd de lei. O parte importantă din plan ține de informarea mediului de afaceri despre această oportunitate și simplificarea procedurilor de accesare a banilor. Contez pe solidaritatea tuturor, inclusiv a băncilor, în implementarea acestor măsuri”, a spus doamna Maia Sandu.

Potrivit șefei statului, Guvernul are toate pârghiile și fondurile necesare pentru a pune acest plan în practică. „Implementarea lui va permite oamenilor de afaceri să se crediteze mai ușor, să pornească lucrările de primăvară, să păstreze locurile de muncă”, a mai spus Președintele Maia Sandu, arată Administrația Prezidențială într-un comunicat.

Puteți vedea Planul de acțiuni aici - http://bit.ly/plan-de-actiuni-IMM

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus