Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
09.03.2021

Situația privind îmbolnăvirile prin infecția COVID-19 în municipiul Chișinău

Situația privind îmbolnăvirile prin infecția COVID-19 în municipiul Chișinău

Primăria municipiului Chișinău informează că în prezent în spitalele municipale sunt internați 1590 de pacienți cu coronavirus. Dintre aceștia 64 se află în stare foarte gravă, 703 - în stare gravă și 777 - în stare de gravitate medie. Totodată, e de menționat că în spitalele pentru adulți locuri libere nu sunt, astfel că pacienții noi sunt internați din contul celor care se tratează și sunt externați.

Informații în acest sens au fost prezentate marți, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, de către Tatiana Bucearschi, șef al Direcției generale asistență socială și sănătate.

Responsabilul a ținut să reitereze că respectarea măsurilor de protecție anticovid din partea cetățenilor: purtarea măștilor de protecție, spălatul frecvent al mâinilor, respectarea distanței fizice și evitarea spațiilor aglomerate va ușura munca lucrătorilor medicali, care sunt permanent la locul de muncă și nu au zile de odihnă, în comparație cu populația de rând.

La rândul său, Primarul General, Ion Ceban, a chemat locuitorii și oaspeții capitalei la conștientizare pe aspectul situației pandemice COVID-19. „Medicii și asistentele medicale și-au cedat birourile pentru amenajarea de locuri noi pentru pacienți cu coronavirus. Acum toată lumea trebuie să dea dovadă de responsabilitate, în contextul când capacitățile de internare sunt la limită, iar incidența îmbolnăvirilor rămâne înaltă".  

În altă ordine de idei, edilul a solicitat viceprimarului de ramură, Angela Cutasevici, să examineze posibilitatea ca elevii de clasele primare I-IV, să poată reveni în bănci după vacanța de primăvară, pentru a fi în siguranță. „Acum părinții ar trebui să-și ia liber, cel puțin unul dintre ei, ca să stea cu copiii de 9-10 ani, iar acest lucru este complicat", a subliniat Ion Ceban.

Conform datelor din 08.03.2021, în municipiul Chișinău sunt 85165 cazuri confirmate COVID-19, inclusiv recuperați - 67480 pacienți, decese - 1308 (la data de 07.03.2021).

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus