Trimite e-mail | Printeaza
Economie
09.03.2021

Primarul General, Ion Ceban, se află într-o vizită de lucru la Brașov, România

Primarul General, Ion Ceban, se află într-o vizită de lucru la Brașov, România

Primarul General, Ion Ceban, se află în aceste zile într-o deplasare de lucru la Brașov, România, unde are programate mai multe întrevederi cu reprezentanții municipalității, precum și vizite la întreprinderile de transport public. Edilul capitalei a oferit detalii despre vizita sa în România, în cadrul unei intervenții în cadrul ședinței operative săptămânale.

Ion Ceban a precizat că inițial are programate discuții cu privire la o eventuală colaborare în cadrul Consiliului județean Brașov, urmând ca mai apoi să aibă o vizită la întreprinderea de transport, alături de reprezentanții Î.M. „Regia transport electric Chișinău" și Î.M. „Parcul urban de autobuze". La acest capitol, municipalitatea fiind interesată inclusiv de posibilitatea achiziționării unităților de transport la mâna a doua.

Primarul General și-a exprimat speranța că fiecare dintre întrevederile la care participă să fie utile, în vederea inițierii unor colaborări avantajoase, pentru dezvoltarea Chișinăului.

Cu referire la rezultatul vizitelor de săptămâna trecută, Ion Ceban a precizat că în zilele de joi, vineri și sâmbătă, delegația de la Chișinău s-a aflat la București, unde a avut întrevederi cu un și de organizații de profil: Asociația Citymanagerilor, Asociația municipiilor din România, Asociația City Managerilor din Europa și regiune. De asemenea, Ion Ceban a avut întrevederi și discuții, împreună membrii Congresului Autorităților Locale din Moldova, la care au participat inclusiv viceprimarii  Inga Ionesii și Ilie Ceban.  „Am avut discuții cu managerii sectoarelor din București și urmează să ne determinăm  pentru colaborări ulterioare".

De asemenea, în cadrul unei platforme comune, Ion Ceban a avut discuții cu primarii din Buzău, Suceava, Iași, Hunedoara, Oradea, dar și alte localități. Părțile au convenit inițierea unui acord de colaborare pe linie multilaterală, dar și realizarea de activități comune pe bilaterală cu mai multe localități.

Primarul General a mai precizat că în timpul apropiat, municipalitatea va primi delegații din România, pentru diverse proiecte comune și schimb de experiență.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus