Trimite e-mail | Printeaza
Social
09.03.2021

Beneficiarii indemnizaţiilor de incapacitate temporară de muncă îşi pot ridica banii

Beneficiarii indemnizaţiilor de incapacitate temporară de muncă îşi pot ridica banii

Casa Naţională de Asigurări Sociale informează că a fost finanţată prima tranşă a indemnizaţiilor pentru incapacitate temporară de muncă în valoare de 36,8 mln lei. Beneficiarii de aceste indemnizaţii îşi pot ridica banii de la prestatorii de servicii de plată - oficii poştale sau instituţii bancare.

Le reamintim beneficiarilor de indemnizaţii de incapacitate temporară de muncă, la care certificatele medicale încă se prelucrează, că statutul certificatului medical poate fi verificat online. Serviciul respectiv urmează să fie accesat prin intermediul site-ului CNAS www.cnas.md de la butonul "Statutul certificatului medical" prin introducerea în câmpul respectiv al seriei şi numărului certificatului.

Astfel, beneficarii pot afla la ce etapă este examinarea certificatului, dacă datele din certificatul medical sunt recepţionate şi sunt în proces de examinare, dacă decizia de stabilire a indemnizaţiei pentru incapacitate temporară de muncă este aprobată sau dacă indemnizaţia este transferată spre plată prestatorului.

Potrivit CNAS, până la 6 martie, curent, au fost expediate mijloace băneşti pentru pensii, suportul financiar, ajutorul de deces, alocaţii, suportul unic şi compensaţii în valoare totală de 1327 mln lei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus