Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2021-02-24/raportul-de-implementare-pe-domeniul-energetic-elaborat-de-catre-secretariatul-comunita-ii-energetic-65471.html
Data: Feb 24, 2021 (22:07)

Raportul de implementare pe domeniul energetic elaborat de către Secretariatul Comunității Energetice a fost prezentat la Parlament

Janez Kopac, Directorul Secretariatului Comunității Energetice, a prezentat în cadrul ședinței Comisiei economie, buget și finanțe a Parlamentului, Raportul anual de implementare pe domeniul energetic pentru Moldova.

Documentul conține aproape 120 de pagini, fiind împărțit în capitole despre starea reformelor sectorului energetic pe domenii – Electricitatea, Gazul, Autoritățile naționale, Petrolul, Energia regenerabilă, Eficiența energetică, Mediul înconjurător, Clima, Infrastructura, Statistici, Securitatea Cibernetică.

În raport se arată că la compartimentele Electricitatea, Gazul și Securitatea Cibernetică, implementarea reformelor este încă într-un stadiu incipient.

În domeniile Infrastructurii și Petrolului acestea urmează să fie inițiate.

Implementarea reformelor în sectoarele Energiei regenerabile și al Climei din Moldova este moderat avansată.

Drept foarte avansată este evaluată implementarea acțiunilor în sectoarele Eficienței energetice și al Mediului înconjurător.

Implementarea în sectorul Statistic din Moldova este aproape finalizată, se menționează în Raport, anunță Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.