Trimite e-mail | Printeaza
Economie
19.02.2021

Ședință comună a reprezentanților sistemului bancar și ai agricultorilor, la inițiativa Președinției

Ședință comună a reprezentanților sistemului bancar și ai agricultorilor, la inițiativa Președinției

La inițiativa Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, instituția prezidențială a organizat astăzi o ședință comună a reprezentanților sistemului bancar și ai agricultorilor din țara noastră.

„Am căutat împreună soluții pentru a susține domeniul agricol după lovitura dublă din anul trecut: criza Covid și seceta. Am stabilit că implicarea statului în soluționarea problemelor trebuie să fie mai eficientă. Am convenit că cea mai potrivită soluție pentru agricultori, precum și pentru companiile din alte domenii afectate dramatic de criză, este crearea unui fond de garantare a creditelor”, a spus doamna Maia Sandu.

Potrivit șefei statului, crearea acestui fond va diminua riscurile pentru bănci și va asigura pentru agricultori acces la resurse pentru finanțarea lucrărilor agricole, arată Administrația Prezidențială într-un comunicat.

„Guvernul precedent a făcut prea puține pentru a ajuta economia națională pe timp de criză. Statul trebuie să intervină urgent și responsabil pentru a salva locuri de muncă, afaceri și domenii întregi care aduc valoare adăugată”, a menționat Președintele Maia Sandu.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus