Trimite e-mail | Printeaza
Politic
19.02.2021

Dinamizarea dialogului moldo-român, discutată în cadrul întrevederii dintre prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi și ministrul afacerilor externe al României, Bogdan Aurescu

Dinamizarea dialogului moldo-român, discutată în cadrul întrevederii dintre prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi și ministrul afacerilor externe al României, Bogdan Aurescu

În cadrul întrevederii de la Guvern, prim-ministrul interimar, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi a adus mulțumiri omologului său român pentru asistența umanitară, în valoare de 2,3 milioane de euro, oferită de Guvernul României în procesul de combatere a pandemiei COVID-19.

În acest context, a fost coordonată continuarea consultărilor bilaterale privind aspectele juridice și tehnice legate de recepționarea lotului de 200.000 doze de vaccin anti-COVID-19 din partea Guvernului României.

Interlocutorii au pledat pentru urgentarea discuțiilor în vederea semnării celui de al 6-lea protocol adițional la Acordul privind implementarea Programului de Asistență Tehnică și Financiară, în baza unui ajutor financiar nerambursabil de 100 milioane de euro acordat de România Republicii Moldova, în condițiile în care o mare parte rămâne nevalorificată până în prezent.

Totodată, oficialii au subliniat necesitatea avansării negocierilor pentru semnarea mai multor acorduri bilaterale aflate la examinare, axate pe perfectarea cadrului juridic bilateral.

De asemenea, miniștrii au abordat subiectul care vizează semnarea unui Acord bilateral privind eliminarea tarifelor pentru serviciile roaming între România și Republica Moldova. Printre obiectivele setate, se numără intensificarea colaborării în domeniul protecției mediului și al securității energetice, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus