Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
17.02.2021

Dialog cu reprezentanții sistemului de sănătate din stânga Nistrului privind organizarea procesului de vaccinare anti-COVID-19

Dialog cu reprezentanții sistemului de sănătate din stânga Nistrului privind organizarea procesului de vaccinare anti-COVID-19

Astăzi secretarul de stat al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Tatiana Zatîc, alături de reprezentanții Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Agenției Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, Biroului de țară al Organizației Mondiale a Sănătății, și Biroului pentru Reintegrare au avut o nouă întrevedere cu specialiștii din domeniul sănătății din stânga Nistrului, pentru a discuta aspectele organizatorice privind desfășurarea procesului de vaccinare în regiunea transnistreană.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, în cadrul ședinței au fost coordonate detaliile privind transportarea și distribuția vaccinului anti-COVID-19 în regiunea din stânga Nistrului, stabilirea mecanismului de raportare și evidență a persoanelor vaccinate și monitorizare a reacțiilor adverse, pregătirea centrelor de vaccinare și asigurarea supervizării procesului de vaccinare la fiecare etapă.

Secretarul de stat al MSMPS, Tatiana Zatîc: ”Apreciem implicarea reprezentanților sistemului de sănătate din regiunea din stânga Nistrului în coordonarea procesului de vaccinare anti-COVID-19 în regiune și deschiderea în vederea realizării schimbului de informații și a datelor statistice privind evoluția la zi a situației epidemiologice. În acest fel, vom putea iniția concomitent procesul de vaccinare a populației pe ambele maluri ale Nistrului”.

În cadrul ședinței de astăzi, specialiștii au convenit să mențină un dialog continuu în vederea organizării eficiente a procesului de vaccinare pe ambele maluri ale Nistrului. Totodată, a fost stabilit de comun acord un mecanism de raportare a datelor statistice actualizate privind infecția COVID-19 înregistrate în regiunea transnistreană.

De asemenea, menționăm că Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în comun cu Organizația Mondială a Sănătății, va organiza instruiri pentru specialiștii din domeniul sănătății publică, asistenței medicale primare și asistenței medicale spitalicești  din regiunea transnistreană.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus