Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2021-02-17/autorita-ile-administra-iei-publice-locale-ar-putea-ob-ine-dreptul-de-a-majora-din-venituri-proprii--65418.html
Data: Feb 17, 2021 (21:16)

Autoritățile Administrației Publice Locale ar putea obține dreptul de a majora, din venituri proprii, suma sporurilor salariale până la 100% din fondul anual de salarizare

În acest sens urmează a fi modificate Legea privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar și Legea cu privire la statutul persoanelor cu funcții de demnitate publică. Comisia protecție socială, sănătate și familie a aprobat, în ședința de astăzi, raportul la proiectul respectiv, pentru prima lectură.

Conform proiectului, conducerea APL  va avea împuternicirea de a stabili sporuri, premii, ajutoare materiale din contul veniturilor proprii, dar și de a majora, la fel din venituri proprii, suma premiilor până la 30% din fondul anual de salarizare.

Totodată, condițiile de ocupare a funcțiilor în cadrul autorității administrației publice locale executive ar putea fi stabilite de către consiliile locale în funcție de necesități și posibilități de angajare.

Proiectul a fost elaborat cu scopul susținerii financiare a angajaților autorităților publice locale – persoanelor cu funcții de demnitate publică și funcționarilor publici.

Inițiativa legislativă aparține unui grup de deputați ai Fracțiunii ACUM PLATFORMA DA. Proiectul urmează a fi supus dezbaterilor în cadrul ședinței plenare a Legislativului, anunță Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.