Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
12.02.2021

Inspectoratul General de Carabinieri va trece treptat la îndeplinirea serviciului militar pe bază de contract, până în data de 31 decembrie 2021

Conform proiectului, atribuțiile ce țin de asigurarea ordinii publice cu ocazia întrunirilor, manifestațiilor cultural-sportive și a altor activități similare, precum și de restabilire a ordinii publice vor trece din competența poliției în cea a carabinierilor, începând cu 1 ianuarie 2022. În cadrul ședinței de astăzi, Parlamentul a votat în lectura finală un proiect în acest sens.

”Necesitatea elaborării prezentului proiect de lege are la bază fapte și realități obiective (pandemia, stoparea programelor de dezvoltare a carabinierilor din partea partenerilor de dezvoltare, având ca temei tot pandemia etc.), ce au generat neimplementarea conformă până la zi a tuturor acțiunilor Strategiei de reformare a Trupelor de Carabinieri pentru anii 2017-2020,  precum și riscul neimplementării acestora până la finalizarea perioadei preconizate (adică finele anului 2020). Prin modificarea art. 38, se va asigura procesul de finalizare integrală a profesionalizării Inspectoratului General de Carabinieri, fiind că Guvernul va aproba un Plan de acțiuni în acest sens, care către 31 decembrie 2021, trebuie să fie implementat cu succes”, se menționează în nota informativă a proiectului, anunță Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus