Trimite e-mail | Printeaza
Granturi si burse
10.02.2021

„Vino să descoperi galaxia DUAL Space!” - o nouă experiență pentru tinerii care sunt în căutarea meseriei de viitor

„Vino să descoperi galaxia DUAL Space!” - o nouă experiență pentru tinerii care sunt în căutarea meseriei de viitor

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării te invită să urmărești Săptămâna Învățământului Dual. Timp de 6 zile, vor avea loc mai multe evenimente, dedicate domeniilor: Medicină, Industria textilă, Agricultură, Automotive, Electronică și inginerie, și Industria alimentară.

Tinerii care au vârsta cuprinsă între 15-18 ani, dornici să îmbrățișeze o meserie interesantă și solicitată pe piața muncii, pot călători virtual și descoperi informații utile despre oportunitățile care le oferă învățământul profesional tehnic prin sistem dual. (Mai multe informații despre evenimentele ce vor avea loc, pot fi găsite pe pagina  https://dual.md/ )

Învățământul Dual în Republica Moldova este tot mai solicitat de către tineri. Peste 1500 de elevi din toată republica învață, muncesc și câștigă în același timp. Aceștia își fac studiile la 34 de instituții profesional tehnice din țară și, în paralel, învață și fac instruirea practică în cadrul a 93 de întreprinderi.

În această săptămână, elevii se vor teleporta în Dual Space - un univers al ocupațiilor din sistemul dual, unde vor cunoaște care sunt cele mai solicitate profesii și ce oportunități oferă companiile tinerilor care doresc să își urmeze visul.

O galaxie virtuală, unde timp de 6 zile, elevii vor descoperi 6 planete: Medicină/ Automotive/ Industria alimentară/ Industria textilă/ Electronică și inginerie/ Agricultură.

O călătorie online, însoțită de ghidul universului DUAL Space - robotul Thespian care va ghida participanții în cunoașterea noilor tendințe de dezvoltare a domeniilor din universul învățământului dual.

Învățământul dual se dezvoltă grație cooperării moldo-germane prin proiectul „Promovarea Învățământului Profesional Tehnic pentru o Economie Verde” implementat de Agenția pentru Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) cu suportul Biroului de Cooperare al Elveției (SDC), care au contribuit la implementarea și dezvoltarea acestui sistem alternativ de studii începând cu anul 2016.

Evenimentul începe pe 16 februarie 2021. Elevii care vor urmări toate evenimentele, vor răspunde corect și vor fi activi în comentarii, vor participa automat la un concurs cu premii.

Săptămâna Învățământului Dual face parte din campania națională de promovare a învățământului profesional tehnic prin sistem dual – „Înveți, Muncești, Câștigi”, lansată în 2018. Aceasta este organizată de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării în cadrul cooperării moldo-germane prin proiectul „Suport în promovarea învățământului profesional tehnic pentru o economie verde” implementat de Agenția pentru Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) cu suportul financiar al Ministerului Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare a Germaniei (BMZ) și Biroului de Cooperare al Elveției (SDC).

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus