Trimite e-mail | Printeaza
Politic
09.02.2021

Prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, l-a primit pe Ambasadorul Rusiei la Chișinău

Prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi, l-a primit pe Ambasadorul Rusiei la Chișinău

Agenda de cooperare bilaterală moldo-rusă a fost discutată astăzi în cadrul întrevederii prim-ministrului interimar, Aureliu Ciocoi, cu Oleg Vasnețov, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Federației Ruse în Republica Moldova.

Oficialii au făcut un schimb de informații și opinii privind mai multe subiecte prioritare pe agenda comună, cu precădere fiind abordată situația în domeniul economic și socio-umanitar.

Aureliu Ciocoi a mulțumit Federației Ruse pentru suportul acordat țării noastre în procesul de gestionare a crizei pandemice și economice, generate de virusul SARS-CoV-2.

În context, părțile au trecut în revistă situația curentă în ceea ce privește organizarea procesului de vaccinare a populației. Oficialii au discutat despre posibilitatea furnizării vaccinului rusesc anti-COVID-19, în țara noastră. Premierul interimar a precizat în acest sens, că Republica Moldova va utiliza în procesul național de vaccinare un spectru larg de vaccinuri, fiind obligatorie omologarea acestora  pentru țara noastră. Evident, prioritatea va fi acordată vaccinurilor care au fost autorizate de către Organizația Mondială a Sănătății și comunitatea internațională. În context, au fost salutate recentele aprecieri internaționale în raport cu vaccinul Sputnik-V.

De asemenea, la ședință părțile au vorbit despre necesitatea de identificare a căilor de stimulare a activităților economice, impulsionarea creșterii schimburilor comerciale între Republica Moldova și Federația Rusă, dar și importanța menținerii unui dialog bilateral constant, potrivit unui comunicat difuzat de guvern.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus