Trimite e-mail | Printeaza
Economie
08.02.2021

În lunile iunie-iulie 2021, proiectul Planului de amenajare a teritoriului municipiului Chișinău va fi supus consultărilor publice

În lunile iunie-iulie 2021, proiectul Planului de amenajare a teritoriului municipiului Chișinău va fi supus consultărilor publice

Primăria municipiului Chișinău informează că activitatea APL Chișinău, în săptămâna 1-5 februarie 2021, a fost consacrată domeniului planificării urbane. În perioada enunțată, la Primărie s-a aflat un grup de specialiști din Federația Rusă, urbaniști și arhitecți, care au lucrat alături de experți moldoveni, la elaborarea Planului de amenajare a teritoriului municipiului Chișinău.

Procesul a fost inițiat în anul 2019, iar în prezent lucrul asupra documentului se află la etapa a II-a. Toată informația acumulată la fiecare etapă va fi făcută publică.

În cadrul ședințelor de lucru, alături de specialiști urbaniști și arhitecți, au participat și experți  din domeniile: economie, cultură, HoReCa, protecția mediului, reprezentanți ai societății civile, dar și locuitori ai capitalei, interesați de subiectul enunțat.

Primarul general, Ion Ceban, a solicitat atragerea în procesul de elaborare a Planului de amenajare a teritoriului municipiului Chișinău și a consilierilor municipali, care se vor implica la fiecare etapă de lucru, pentru ca la final să fie aprobat un document calitativ și eficient.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus