Trimite e-mail | Printeaza
Social
04.02.2021

Parlamentul a decis în lectură finală, atribuirea statutului de stațiune balneoclimaterică mai multor localități din Republica Moldova

Parlamentul a decis în lectură finală, atribuirea statutului de stațiune balneoclimaterică mai multor localități din Republica Moldova

Satele și orașele din țară care întrunesc condițiile climaterice, balneologice și prezintă o importanță pentru sănătatea și odihna populației vor putea obține statut de stațiune balneoclimaterică.

În cadrul ședinței de astăzi, Parlamentul a aprobat în a doua lectură, proiectul de lege privind stațiunile balneare, climatice și balneoclimatice și tratamentul balnear și de recuperare.

Documentul prevede ca statutul de stațiune balneară a localităților din Republica Moldova să fie acordat prin hotărâre de Guvern. Totodată, acestea vor fi propuse de către consiliile locale, cu consultarea cetățenilor din localitatea vizată, în baza normelor tehnice unitare adoptate de Executiv.

Proiectul vizează și dezvoltarea economico-socială a localităților din țară, în scopul exploatării raționale și valorificării durabile a substanțelor minerale terapeutice. De asemenea, presupune dezvoltarea turismului în sate și orașe.

Potrivit autorului, zonele vor avea un regim special de administrare, vor atrage noi investiții, fapt care va contribui la modernizarea zonelor și asigurarea cetățenilor cu noi spații, care vor oferi servicii de sănătate și agrement.

Inițiativa legislativă aparține Vicepreședintelui Parlamentului, deputatului PSRM Vlad Batrîncea, anunță Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus