Trimite e-mail | Printeaza
Social
04.02.2021

Modificări privind protecția socială a persoanelor care au avut de suferit de pe urma catastrofei de la Cernobîl, votate în lectura finală

Modificări privind protecția socială a persoanelor care au avut de suferit de pe urma catastrofei de la Cernobîl, votate în lectura finală

Persoanele care au avut de suferit de pe urma catastrofei de la Cernobîl vor beneficia de compensaţie bănească, în schimbul biletelor de tratament balneosanatorial. Parlamentul a aprobat în lectură finală, modificarea Legii privind protecţia socială a cetăţenilor care au avut de suferit de pe urma catastrofei de la Cernobîl.

Proiectul  prevede acordarea dreptului la compensaţie bănească, în schimbul biletelor de tratament balneosanatorial, persoanelor care au avut de suferit de pe urma catastrofei de la Cernobîl, copiilor acestora, precum şi colaboratorilor subdiviziunilor de risc deosebit, care s-au îmbolnăvit de boală actinică sau au devenit persoane cu dizabilităţi și nu-și pot realiza dreptul la tratament balneosanatorial gratuit din cauza contraindicațiilor medicale.

Potrivit autorilor, modificările vor permite persoanelor, care nu au posibilitate de a se întrema la o instituție balneosanatorială din cauza contraindicațiilor medicale, de a utiliza compensația bănească pentru tratament conform necesităților individuale.

Implementarea prezentului proiect nu va necesita alocarea mijloacelor financiare suplimentare din bugetul de stat, anunță Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus