Trimite e-mail | Printeaza
Economie
03.02.2021

Au fost finalizate lucrările de reconstrucție a podului peste râul Răut pe drumul G52 G50-Cașunca-Prodănești-R14

Au fost finalizate lucrările de reconstrucție a podului peste râul Răut pe drumul G52 G50-Cașunca-Prodănești-R14

Secretarul de Stat, Mihail Lupașcu, a participat la darea în exploatare a podului peste râul Răut pe drumul G52 G50-Cașunca-Prodănești-R14, km 14,75 amplasat în preajma localității Ștefănești, raionul Florești.

Potrivit responsabililor de proiect, lucrările de construcție au demarat în anul 2019 iar conform contractului de antrepriză finalizate la finele anului 2020.

„Mă bucur să constat că lucrările sunt executate complet și calitativ, conform cerințelor caietului de sarcini, cerințelor proiectului și a normativelor în vigoare. Reconstrucția podului peste râul Răut va asigura accesul direct  a celor peste 6200 locuitori ai satelor Ștefănești, Ciutulești și Cașunca la rețeaua de drumuri republicane contribuind la asigurarea siguranței circulației rutiere și la îmbunătățirea condițiilor de circulație”, a menționat secretarul de stat Mihail Lupașcu.

Podul peste râul Răut are 4 deschideri și o lungime totală de 57,0 metri, lățimea podului fiind de 12,6 metri, iar lățimea părții carosabile este de 7,8 metri.

Lucrările au fost executate de compania „Irinda Prim”, proiectul a fost finanțat din fondul rutier, iar suma investițiilor a constituit 16 milioane de lei.

„Participanții la trafic nu vor mai ocoli această regiune, reparația podului facilitând accesul între mai multe artere locale, inclusiv către școli, grădinițe, spitale, centre comerciale și alte instituții de menire socială. Lucrările de reparație a podului au fost executate calitativ și în termenii contractual stabiliți de către o companie locală”, a comunicat Directorul General al ASD, Veaceslav Potop.

Rețeaua de Drumuri publice din Republica Moldova include 10 635  km, dintre care 5 857 km de drumuri naționale, 3 708 locale de importanță raională, și circa 30 000 de drumuri comunale și străzi, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus