Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2021-02-02/uniunea-europeana-invita-elevii-sa-aplice-la-un-program-unic-de-studii-pentru-ob-inerea-unei-diplome-65286.html
Data: Feb 2, 2021 (20:30)

Uniunea Europeană invită elevii să aplice la un program unic de studii pentru obținerea unei diplome la Școala Europeană a Parteneriatului Estic din Tbilisi

Un nou apel pentru burse este deschis până pe 26 februarie pentru elevii cu vârste cuprinse între 16-17 ani din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina, care doresc să-și aprofundeze cunoștințele lor despre Europa și Uniunea Europeană începând de la 1 septembrie 2021.

Bursele complete sunt oferite de Uniunea Europeană pentru toți elevii selectați și acoperă taxele de școlarizare, cazarea și mesele în cadrul facilităților școlii, călătoria acasă de la Tbilisi, toate materialele și resursele necesare pentru studii, precum și asigurarea medicală completă.

Absolvenții Școlii Europene a Parteneriatului Estic din Tbilisi vor primi Diplomă de Bacalaureat Internațional (BI), care este acceptată în 75 de țări la peste 2000 de universități și este recunoscută pe scară largă de colegii și universități din întreaga lume.

Programul de burse finanțat de UE va sprijini până la 40 de elevi de succes din cele șase țări PaE să studieze pentru o diplomă IB, cu accent pe Studii Europene. Programul Școlii Europene a Parteneriatului Estic este livrat de Școala Nouă/New School din Tbilisi, Georgia, acoperind un curs preuniversitar de doi ani, începând cu anul de studiu 2021-2022.

Acest program unic de studii pentru obținerea unei diplome combină excelența academică a IB cu predare specializată inspirată de sistemul Școlilor Europene. În studiile, eseurile și activitățile lor educaționale, elevilor li se va oferi un program de învățare axat pe Europa, care promovează valorile europene ale multiculturalismului și multilingvismului, aprofundând cunoștințele lor despre limbile europene, literatura și istoria europeană.

Școala Europeană a Parteneriatului Estic a fost înființată ca parte a eforturilor Uniunii Europene și ale țărilor partenere de a consolida oportunitățile educaționale și schimburile interregionale pentru tineri din cele șase țări PaE.  În prezent, 65 de elevi studiază programul, cu o nouă cohortă de până la 40 de elevi care s-au alăturat în septembrie 2020.  La 23 iunie 2020, Școala a marcat cu mândrie absolvirea primei sale cohorte de 30 de elevi. Toți elevii, printre care 20 de fete, au absolvit cu Diplomă IB și își urmează studiile superioare la universități din Europa, Statele Unite și țările lor natale.

Elevii interesați trebuie să aplice prin intermediul site-ului: www.eapeuropeanschool.eu(link is external) până pe 26 februarie 2021, la ora 12:00, ora Georgiei (UTC +4:00).  Procesul de selecție va include probe scrise prin intermediul platformei online Zoom și interviuri pentru candidații preselectați. Lista beneficiarilor de burse pentru anul de studiu 2021-2022 va fi anunțată până la sfârșitul lunii mai 2021.  Se așteaptă ca elevii selectați să-și asume angajamentul pentru toată durata Programului de Burse.