Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2021-01-27/ministerul-finan-elor-va-aloca-suma-de-4102-milioane-lei-din-fondul-de-interven-ie-al-guvernului-pen-65234.html
Data: Jan 27, 2021 (20:58)

Ministerul Finanțelor va aloca suma de 41,02 milioane lei din Fondul de intervenție al Guvernului pentru acordarea indemnizațiilor unice în sumă de 16 mii lei personalului medical infectat cu COVID-19

În debutul ședinței Cabinetului de miniștri, Aureliu Ciocoi a solicitat informații referitoare la situația pandemică. Secretarul de Stat al MSMPS, Tatiana Zatîc, a declarat că situația epidemiologică la nivel național este monitorizată zilnic. Conform datelor, în ultimele zile a fost înregistrată o ușoară creștere a numărului de infectări cu Covid-19. În aceste condiții, se impune în continuare respectarea normelor de protecție.

Cabinetul de miniștri a decis alocarea, din fondul de intervenție al Guvernului, a circa 41 milioane de lei autorităților publice centrale și cele locale pentru acordarea indemnizațiilor unice personalului medical infectat cu COVID-19, dar și altor angajați care au contractat infecția în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu. Numărul beneficiarilor se ridică la 2564 de persoane.

„Guvernul a identificat resurse în această perioadă dificilă pentru a-și onora angajamentul față de cadrele medicale. Vreau să vă asigur că și de acum încolo Cabinetul de miniștri va identifica mijloacele necesare pentru a răsplăti efortul și sacrificiul personalului medical din prima linie”, a subliniat Aureliu Ciocoi.