Trimite e-mail | Printeaza
Politic
25.01.2021

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu ES Pascal Le Deunff, Ambasadorul Republicii Franceze

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o întrevedere cu ES Pascal Le Deunff, Ambasadorul Republicii Franceze

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu ES Pascal Le Deunff, Ambasadorul Republicii Franceze în țara noastră. Printre subiectele puse în discuție s-a aflat situația politică internă, șefa statului accentuând că optează, în continuare, pentru alegeri parlamentare anticipate, ca o soluție pentru a reconfigura guvernarea și a o face funcțională, arată Administrația Prezidențială într-un comunicat.

De asemenea, Președintele Maia Sandu s-a referit la evoluțiile din regiune și la vizitele pe care le-a întreprins recent la Kiyv și la Bruxelles. „Am accentuat că astăzi prioritatea noastră este depășirea crizei sanitare și asigurarea accesului cât mai rapid la vaccin pentru cetățenii țării, precum și depășirea crizei economice”, a menționat doamna Maia Sandu.

Un aspect important al întrevederii a vizat relațiile moldo-franceze în diverse domenii de cooperare. „L-am asigurat pe ES Pascal Le Deunff că Republica Moldova rămâne un prieten apropiat al Franței, fiind interesată în dezvoltarea relațiilor economice și în multiplicarea investițiilor franceze în țara noastră. Totodată, am menționat necesitatea de a amplifica schimburile culturale și academice, atât pe linia Organizației Internaționale a Francofoniei, a cărei membră este Republica Moldova, cât și ca țară ce are o diasporă considerabilă în Franța”, a subliniat pe finalul întrevederii Președintele Maia Sandu.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus