Trimite e-mail | Printeaza
Economie
20.01.2021

Adoptarea Legii privind declararea voluntară și stimularea fiscală ar putea deveni obiectul investigației unei comisii parlamentare de anchetă

Adoptarea Legii privind declararea voluntară și stimularea fiscală ar putea deveni obiectul investigației unei comisii parlamentare de anchetă

Comisia juridică, numiri și imunități a aprobat, în unanimitate, raportul la proiectul de hotărâre privind constituirea Comisiei de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor adoptării Legii privind declararea voluntară și stimularea fiscală și impactului acesteia sub aspectul legalizării spălării de bani și furtului mijloacelor financiare din sistemul bancar al Republicii Moldova.    

Potrivit proiectului, Comisia de anchetă va prezenta Parlamentului, în termen de 60 de zile, raportul cu privire la elucidarea circumstanțelor adoptării Legii privind declararea voluntară și stimularea fiscală. De asemenea, Comisia va prezenta propuneri privind oportunitatea desecretizării datelor unor beneficiari ai declarării voluntare, precum și necesitatea sesizării organelor de urmărire penală în privința acestor persoane.

Autorii proiectului de Hotărâre sunt un grup de deputați ai Fracțiunilor ACUM Platforma DA și PAS, Blocul ACUM. Proiectul urmează a fi dezbătut în cadrul ședinței plenare a Legislativului.

Amintim că Legea privind declararea voluntară și stimularea fiscală a fost adoptată de Parlament pe 26 iulie 2018, fiind stabilită procedura de stimulare fiscală care constă în anularea sumelor amenzilor și majorărilor de întârziere (penalităților) la plățile administrate de Serviciul Fiscal de Stat, anunță Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus