Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2021-01-15/platzi-in-avans-pentru-ianuarie-transferate-prestatorilor-de-servicii-medicale-65135.html
Data: Jan 15, 2021 (20:27)

Plăţi în avans pentru ianuarie, transferate prestatorilor de servicii medicale

Compania Naţională de Asigurări în Medicină (CNAM) a transferat în zilele de 14 şi 15 ianuarie prestatorilor de servicii medicale plăţi în avans pentru luna curentă. Volumul mijloacelor financiare alocate în acest scop constituie aproape 507 milioane de lei.

Plăţile în avans sunt efectuate pentru a facilita acordarea continuă a asistenţei medicale populaţiei asigurate, în volumul şi de calitatea prevăzute de Programul unic al asigurării obligatorii de asistenţă medicală.

Amintim că, potrivit contractelor încheiate cu instituţiile medico-sanitare și Criteriilor de contractare a prestatorilor de asistenţă medicală, CNAM achită în două etape serviciile medicale oferite de prestatori.

Astfel, la începutul fiecărei luni sunt efectuate plăţile în avans în mărime de 80% din suma planificată pentru luna respectivă, iar la finele fiecărei perioade de raportare este transferat restul sumei, în limita prevederilor contractuale.