Trimite e-mail | Printeaza
Politic
15.01.2021

Peste 500 de rapoarte și corapoarte, dar și 1215 de avize au fost prezentate de comisiile parlamentare permanente în anul trecut

Peste 500 de rapoarte și corapoarte, dar și 1215 de avize au fost prezentate de comisiile parlamentare permanente în anul trecut

În anul 2020, cele 11 comisii permanente ale Parlamentului de legislatura a X-a s-au întrunit în 284 ședințe, dintre care 185 – în sesiunea de primăvară și 99 – în sesiunea de toamnă.

Conform datelor statistice ale procesului legislativ, pe parcursul anului trecut, Comisia juridică, numiri și imunități s-a convocat în 57 de ședințe, Comisia politică externă și integrare europeană – 31, Comisia de control al finanțelor publice – 29, Comisia agricultură și industrie alimentară – 29, Comisia economie, buget și finanțe – 24, Comisia protecție socială, sănătate și familie – 24, Comisia mediu și dezvoltare regională – 23, Comisia cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media – 20, Comisia securitate națională, apărare și ordine publică – 20, Comisia administrație publică – 14, Comisia drepturile omului și relații interetnice – 13.

În cadrul celor 284 de ședințe, desfășurate pe parcursul anului 2020, comisiile parlamentare au elaborat și aprobat 514 de rapoarte și corapoarte și 1215 de avize la proiectele de acte legislative. Cele mai multe rapoarte și corapoarte au înregistrat Comisia juridică, numiri și imunități – 146 și Comisia economie, buget și finanțe – 135. De asemenea, Comisia juridică, numiri și imunități a acumulat și cele mai multe avize la proiectele de acte legislative – 231.

Totodată, în anul 2020, au fost înregistrate și 497 de amendamente la proiectele de lege, prezentate de către deputații din Parlamentul Republicii Moldova.  

Comisiile permanente sunt organe de lucru ale Parlamentului care examinează proiecte de acte legislative și propuneri legislative în vederea elaborării rapoartelor sau avizelor, efectuează anchete parlamentare, dezbat și hotărăsc asupra altor probleme, inclusiv din însărcinarea Președintelui Parlamentului sau a vicepreședinților, anunță Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus