Trimite e-mail | Printeaza
Economie
15.01.2021

Agenţia Proprietăţii Publice vine cu detalii în privinţa ÎS „Cariera de piatră concasată din granit” Pervomaisc, Ucraina

Agenţia Proprietăţii Publice vine cu detalii în privinţa ÎS „Cariera de piatră concasată din granit” Pervomaisc, Ucraina

Agenția Proprietății Publice a devenit din 2018 fondator al ÎS „Cariera de piatră concasată din granit” Pervomaisc, Ucraina, urmare modificării Hotărîrii de Guvern nr. 902/2017, ce s-au operat prin Hotărîrea de Guvern nr. 806/2018. Anterior acestei date fondator al întreprinderii de stat menționate a fost Concernul „Inmacom” din subordinea Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.

În perioada 2012 – ianuarie 2019 în calitate de administrator al ÎS „Cariera de piatră concasată din granit” Pervomaisc, Ucraina a activat Anatolie Daniliciuk care, exercitând funcția respectivă pe parcursul a 8 ani, a adus întreprinderea într-o stare economică dezastruoasă, a dat dovadă de o administrare defectuoasă, a omis să prelungească licența pentru dobândirea zăcământului ce constituie produsul carierei. Acest din urmă fapt a determinat pierderea, în anul 2015, a dreptului de exploatare a carierei, licența nefiind prelungită.

În acest sens menționăm că la 07.02.2019 prin decizia fondatorului (Agenția Proprietății Publice) Daniliciuc Anatolie a fost înlăturat din funcția de administrator al întreprinderii, în locul său fiind numit în calitate de administrator interimar Scripnic Iurie.

În septembrie 2019, în baza unor acte false (procură și ordin de desemnare) pretins emise de Agenția Proprietății Publice, în funcția de administrator al întreprinderii ajunge Daniliciuc Denis, fiul lui Daniliciuc Anatolie.

Mai mult decât atât, în privința întreprinderii s-a încercat inițierea unui proces de insolvabilitate care avea ca scop preluarea activelor întreprinderii.

Planul de restructurare a activității economice a întreprinderii în cadrul procesului de insolvabilitate a fost semnat  de  fiul  lui   Daniliciuk  Anatolie,  Daniliciuk  Denis,   care  prevedea înființarea unei întreprinderi noi, cu participarea inclusiv a ÎS „Cariera de piatră concasată din granit” Pervomaisc, Ucraina, și transmiterea tuturor activelor întreprinderii de stat în capitalul statutar al întreprinderii noi.

În prezent, în urma intervenției Agenției Proprietății Publice, procesul de insolvabilitate a fost încetat, dar activele întreprinderii până la moment nu sunt recuperate. În privința lui Daniliciuk Anatolie și  Daniliciuk Denis în Ucraina este pornit dosar penal pentru comiterea mai multor fapte prevăzute de legea penală (excrocherie, uz de fals, sustragere în proporții deosebit de mari, extragerea ilegală a zăcămintelor).

Ca urmare a gestionarii neeficiente a întreprinderii de către Daniliciuk Anatolie, aceasta a acumulat datorii, în special față de bugetul de stat al Ucrainei, în momentul de față în privința ÎS „Cariera de piatră concasată din granit” Pervomaisc, Ucraina sunt 292 proceduri de executare.

Pentru a putea fi realizată administrarea ÎS „Cariera de piatră concasată din granit” Pervomaisc, Ucraina, stabilirea tuturor datoriilor, condițiilor în care acestea s-au format, la 14.04.2020 a fost numit un administrator provizoriu nou, și se inițiază procedura unui audit complex, pentru determinarea exactă a prejudiciilor materiale cauzate întreprinderii de stat în perioadele precedente.

La ora actuală ÎS „Cariera de piatră concasată din granit” din Pervomaisc, Ucraina, nu activează și nici nu poate activa deoarece nu deține licență, nu este conectată la energia electrică de mai mulți ani, utilajul nu este funcțional și este inundată. Din motivul lipsei licenței și autorizațiilor de activitate nu pot fi efectuate nici exploziile necesare pentru extragerea zăcămintelor.

Agenția Proprietății Publice întreprinde toate acțiunile în vederea revendicării activelor ÎS „Cariera de piatră concasată din granit” din Pervomaisc, Ucraina.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus