Trimite e-mail | Printeaza
Politic
13.01.2021

Pe parcursul anului 2020 Parlamentul s-a convocat în 33 ședințe plenare

Pe parcursul anului 2020 Parlamentul s-a convocat în 33 ședințe plenare

Parlamentul Republicii Moldova a fost convocat în 2020 în 33 de ședințe plenare, dintre care 30 au avut loc, iar 3 nu s-au desfășurat din lipsă de cvorum. Informația se conține în raportul statistic pentru anul 2020 al Legislativului.

Astfel, în cadrul sesiunii de primăvară, desfășurată în perioada 3 februarie – 20 iulie, parlamentarii s-au convocat în 21 de ședințe plenare.

În sesiunea de toamnă, care a început la 1 septembrie și s-a încheiat la 16 decembrie, s-au desfășurat 11 ședințe plenare.

De asemenea, Legislativul s-a întrunit într-o ședință în cadrul sesiunii extraordinare pentru învestirea Președintelui Republicii Moldova.

Durata totală a dezbaterilor din cadrul ședințelor plenare pe parcursul anului trecut a fost de 181,5 de ore.

În 2019, Parlamentul de legislatura a X-a s-a convocat în 31 ședințe plenare, durata totală a dezbaterilor fiind de 122,26 de ore.

Potrivit Regulamentului Legislativului, Parlamentul se întruneşte în două sesiuni ordinare pe an. Sesiunea de primăvară începe în luna februarie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii iulie. Sesiunea de toamnă începe în luna septembrie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii decembrie, anunță Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus