Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
13.01.2021

Ex șefa-casei din cadrul filialei Râșcani a unei bănci, condamnată și luată sub strajă din sala de judecată

Ex șefa-casei din cadrul filialei Râșcani a unei bănci, condamnată și luată sub strajă din sala de judecată

Ex-șefa casei sucursalei Râșcani a unei instituții financiar-bancare a fost condamnată la 5 ani și 7 luni închisoare, aceasta fiind luată sub strajă din sala de judecată.

Sentința a fost dictată după ce Oficiul Nord al Procuraturii Anticorupție i-a demonstrat vina de comiterea infracțiunii de delapidare a averii străine în proporții deosebit de mari.

Potrivit probatoriului, în intervalul lunilor februarie – iunie 2020, activând în calitate de șef-casă a unei instituții bancare și având acces liber la mijloacele financiare încredințate, inculpata a sustras din casa instituției financiare peste 3,5 milioane de lei.

Atât în cadrul urmăririi penale, cât şi la faza cercetării judecătorești, inculpata şi-a recunoscut vina, declarând că a avut nevoie de acești bani pentru a achita serviciile unei clarvăzătoare.

Pe lângă pedeapsa închisorii, instanța a dispus încasarea din contul inculpatei în folosul instituției bancare a prejudiciului cauzat prin infracțiune.

Întru recuperarea mijloacelor delapidate, la demersul procurorului, a fost aplicat sechestru pe bunurile imobile ale inculpatei, sechestru menținut și prin sentința instanței de judecată.

Sentința este cu drept de atac în condițiile legii, anunță Procuratura Generală.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus