Trimite e-mail | Printeaza
Politic
05.01.2021

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o conversație telefonică cu Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut o conversație telefonică cu Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut astăzi, 5 ianuarie 2021, o conversație telefonică cu Jens Stoltenberg, Secretarul general al NATO. Maia Sandu i-a mulțumit lui Jens Stoltenberg pentru mulți ani de sprijin și parteneriat cu Republica Moldova, inclusiv pentru ajutorul de echipament medical pentru a preveni răspândirea infecției Covid-19. Președintele Maia Sandu a menționat că, inclusiv ca urmare a cooperării cu NATO, Republica Moldova a reușit treptat să-și consolideze parteneriatele externe, să inițieze reforma sectorului de securitate și să înceapă procesul de modernizare a armatei naționale, arată Administrația Prezidențială într-un comunicat.

„Am accentuat prioritățile mele în calitate de președinte, în special lupta împotriva corupției, precum și angajamentul de a depune toate eforturile pentru a construi un stat sigur pentru cetățeni, dar și previzibil la nivel internațional.

Am menționat că Republica Moldova are nevoie atât de o politică externă activă, cât și de proiecte de cooperare concrete cu partenerii noștri externi. Rolul acestor parteneriate este să aducă beneficii cetățenilor Republicii Moldova, să fortifice instituțiile statului, astfel încât Republica Moldova să devină un stat democratic, cu instituții funcționale și un factor de stabilitate în regiune.” a declarat Maia Sandu.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus