Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2021-01-05/mecc-procesul-educa-ional-va-incepe-din-11-ianuarie-2021-cu-prezen-a-fizica-a-elevilor-i-cadrelor-di-65078.html
Data: Jan 5, 2021 (20:35)

MECC: Procesul educațional va începe din 11 ianuarie 2021, cu prezența fizică a elevilor și cadrelor didactice în instituțiile de învățământ din țară

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării informează că, în semestrul II de studii, procesul educațional va începe din 11 ianuarie 2021, cu prezența fizică a elevilor și cadrelor didactice în instituțiile de învățământ din țară, conform modelelor aprobate de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării. Decizia este motivată de situația curentă în instituțiile de învățământ privind evoluția situației epidemiologice pe durata primului semestru din anul de studii 2020-2021.

În acest context, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării vine cu îndemnul către elevi, părinți, cadre didactice și manageriale să manifeste un comportament responsabil în familie, în societate și în spațiul școlii, să respecte regulile de sănătate publică cu privire la prevenirea răspândirii virusului COVID-19, dar și prevederile Instrucțiunii privind măsurile de protecție care trebuie aplicate pentru organizarea activității instituțiilor de învățământ publice și private în contextul epidemiologic al Covid-19  (https://mecc.gov.md/sites/default/files/instructiunea_hg.pdf).

Exprimând gratitudinea pentru angajații sistemului educațional, antrenați plenar în organizarea cu succes a procesului educațional în context pandemic, mizăm, în continuare, pe implicarea responsabilă a fiecăruia în organizarea procesului educațional în siguranță. Apreciem efortul părinților care au susținut demersul cadrelor didactice și au fost receptivi la mesajul de solidarizare lansat de minister. De asemenea, apreciem efortul șefilor Organelor locale de specialitate în domeniul învățământului, a cadrelor de conducere, a cadrelor didactice în monitorizarea situației în fiecare instituție de învățământ, precum și cartografierea, zilnică, a datelor cu privire la indicatorii statistici privind starea epidemiologică. Obiectivitatea acestor date este esențială în luarea deciziilor, prin urmare, vom continua monitorizarea lor atentă.

Ministerul Educației, Culturii și Cercetării vine cu îndemnul către conducătorii instituțiilor de învățământ să întreprindă toate măsurile necesare în vederea pregătirii instituțiilor de învățământ pentru reînceperea activității după vacanța intersemestrială prin asigurarea condițiilor de securitate epidemiologică pentru elevi și angajați. Reiterăm îndemnul de a respecta normele de sănătate publică conform cerințelor sanitare-epidemiologice și igienice stabilite de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică: respectarea distanței fizice; dezinfectarea mâinilor la intrarea în școli; efectuarea termometriei în fiecare dimineață; dezinfectarea sălilor de clasă, neadmiterea persoanelor străine în instituțiile de învățământ etc.