Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
04.01.2021

APL Chișinău în comun cu Primăria Țânțăreni au stabilit prelungirea cu încă un an a termenului pentru exploatarea poligonului municipal de deșeuri solide

APL Chișinău în comun cu Primăria Țânțăreni au stabilit prelungirea cu încă un an a termenului pentru exploatarea poligonului municipal de deșeuri solide

Primăria municipiului Chișinău în comun cu administrația comunei Țânțăreni, raionul Anenii Noi, au încheiat un nou acord adițional la Contractul de Societate Civilă, valabil până la 31 decembrie 2021, pentru exploatarea gunoiștii municipale din preajma localității respective. Decizia în acest scop a fost luată la finele anului 2020. Subiectul privind onorarea acțiunilor asumate de Capitală a fost discutat luni, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale.

În context, primarul general, Ion Ceban a ținut să menționeze că în anul 2020,  echipa Primăriei a reușit să realizeze activități și lucrări pentru comuna Țânțăreni care au fost asumate încă în anii 2011, 2015, 2018, dar neonorate de către administrațiile precedente.

 „Pentru noi contează ca angajamentele asumate de noi să fie onorate. Mulțumesc celor care s-au implicat. Iar angajamentele să fie realizate în comun. Îmi doresc ca în acest an, pe 31 decembrie, noi să nu fim la Țânțăreni. Iar locuitorii din Țânțăreni trebuie să știe că ei pot avea încredere în primăria din localitatea lor, în municipalitate și în cuvântul autorităților. Mai avem mult de muncit acolo, deaceea convocați în regim de urgență subdiviziunile responsabile, pentru stabilirea termenelor pentru acțiunile asumate și îndeplinirea acestora”, a subliniat edilul.  

În context, primarul general a solicitat responsabililor reportare asupra acțiunilor asumate față de localitatea Țânțăreni, o dată la două săptămâni.

La rândul său, viceprimarul Ilie Ceban a precizat că în realizarea sarcinilor asumate sunt implicate mai multe entități din cadrul Primăriei, precum: Direcția generală locativ-comunală și amenajare, SA „Apă-Canal Chișinău”, Î.M. Regia „Autosalubritate”, Î.M. Regia „Exdrupo”. Acestea urmează să includă în planurile de activitate pentru anul curent obligațiunile prevăzute în Contractul de societate civilă, cu stabilirea termenelor exacte pentru implementare.

Potrivit contractului dintre părți, Primăria Chișinău se angajează ca pe parcursul anului 2021 să realizeze următoarele acţiuni: Transferarea pe contul juridic al Primăriei comunei Țânțăreni a sumei 10 mil. lei; executarea lucrărilor de consolidare a barajului poligonului; întreținerea stației de tratare a levigatului; fortificarea digului cu plantarea arborilor; continuarea lucrărilor de reparație a străzilor din localitate; modernizarea poligonului de deșeuri; construcția clădirilor operaționale la gunoiște; securizarea poligonului de la Țânțăreni; inițierea proiectării scurgerii apei din stația de tratare a levigatului; evacuarea deșeurilor din satul Țânțăreni de 2 ori pe lună; reamplasarea țevii de gaz de înaltă presiune (satul Nou); finalizarea stației de pompare din satul Țânțăreni  și alocarea rumegușului de asfalt.

Pe parcursul anului 2020, Primăria municipiului Chișinău, precum și ÎM Regia „Autosalubritate” și-au respectat toate angajamentele asumate față de comuna Țânțăreni.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus