Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
31.12.2020

Au fost achiziționate 140 mii teste pentru detectarea SARS-CoV-2 /FLU/RSV

Au fost achiziționate 140 mii teste pentru detectarea SARS-CoV-2 /FLU/RSV

La solicitarea Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, de către CAPCS au fost achiziționate 140 mii teste pentru detectarea  SARS-CoV-2 /FLU/RSV. Aceste teste vor fi destinate detectării și diferențierii calitative simultane a ARN viral a SARS-CoV-2,  a gripei A, a gripei B (FLU) și a virusului sincițial respirator (RSV) în tampon nazofaringian, tampon nazal sau probe de aspirare nazală colectate de la persoane suspectate de infecție virală respiratorie în concordanță cu COVID-19 de către furnizorii de asistență medicală.  

Scopul achiziționării acestor teste  a fost bazat în primul rând faptului, că COVID-19,  virusurile gripale și  virusului sincițial respirator au o prezentare similară a bolii. Adică, toate trei cauzează infecții respiratorii, care se prezintă ca o gamă largă de boli, de la asimptomatice sau ușoare până la boli severe și deces.

Virusurile menționate  au căi de transmitere similare. Ca urmare, aceleași măsuri de sănătate publică, cum ar fi igiena mâinilor și o bună etichetă respiratorie (tuse în pliul cotului , sau într-un țesut),  distanța socială și purtarea  măștilor sunt acțiuni importante întreprinse pentru a preveni infecția.

Testele SARS-CoV-2 /FLU / RSV  vor permite eficientizarea activității de laborator în perioada de pandemie prin infecția COVID-19, cu utilizarea acelorași resurse de timp, umane și financiare și acoperirea investigațiilor la gripă caracteristice sezonului de iarnă.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus