Trimite e-mail | Printeaza
Economie
30.12.2020

Programul Național “Drumuri Bune pentru Moldova 2020” – finalizat integral

Programul Național “Drumuri Bune pentru Moldova 2020” – finalizat integral

Lucrările de reparație și întreținere periodică a drumurilor publice locale, comunale și străzi din cadrul Programului “Drumuri Bune pentru Moldova 2020” au fost încheiate integral.

Programul finanțat din bugetul de stat cu o cifră a investițiilor de 1,125 miliarde de lei s-a derulat în 33 de raioane și 2 municipii.

Astfel, au fost finalizați circa 907 km de drum, dintre care au fost reparați cu îmbrăcăminte din beton asfaltic circa 299 km de drum și cu îmbracăminte rutieră din pietriș – peste 608 km de drum.

“Programul “Drumuri Bune pentru Moldova 2020” este un proiect unic pentru țara noastră, realizarea integrală a acestuia în condițiile pandemice este cu adevărat o performanță. S-a muncit pe timp de zi și noapte, astfel încât astăzi să ne bucurăm de mai multe drumuri bune în toată republica. Mulțumesc colegilor și antreprenorilor responsabili de reparația drumurilor din cadrul programului, ați dat dovadă de profesionalism și adaptabilitate la situații de criză”, a menționat Directorul General Interimar al ASD, Veaceslav Potop.

Programul aprobat prin Hotărârea Guvernului Republicii Moldova nr. 314 din 20 mai 2020 a fost realizat cu implicarea a peste 2000 de angajați, dintre care peste 1000 de muncitori pe șantiere.

Programul Guvernamental ”Drumuri Bune” a fost inițiat în anul 2018 având scopul de a dezvolta infrastructura din localități, asigura accesul cetățenilor la școli, grădinițe, instituții medicale și centre de menire socială, circulația participanților la trafic în condiții de siguranță și confort, anunță Administrația de Stat a Drumurilor.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus