Trimite e-mail | Printeaza
Economie
30.12.2020

36,5 km ai Coridorului 10 vor fi reabilitați până în luna martie 2022

36,5 km ai Coridorului 10 vor fi reabilitați până în luna martie 2022

Îmbunătățirea a 3 sectoare de drum, parte a Coridorului 10, este la etapa mobilizării antreprenorului. În cadrul unei vizite în teritoriu, conducerea Î.S. Administrația de Stat a Drumurilor a monitorizat amenajarea șantierului și bazei de producere de către antreprenorul ANT INSAAT MADEN SANAYI S.S. (Turcia).

În prezent, pe sectoarele cu o lungime de 36,5 km, ce traversează localitățile Chiștelnița, Scorțeni din raionul Telenești și Meșeni, Ignăței, Peciște, Pripiceni-Răzești, Pripiceni-Curchi, Trifești din raionul Rezina se desfășoară lucrări topo-geodezice.

,,Construcția tronsoanelor care va asigura conectarea a două trasee naționale este la etapa pregătirii pentru a da startul lucrărilor. Este un proiect strategic important pentru îmbunătățirea infrastructurii din regiune. Conlucrăm activ cu antreprenorul, astfel încât lucrările de reabilitare a Coridorului 10 să fie executate calitativ, în termenii stabiliți contractual’’ a declarat Directorul General Interimar al ASD, Veaceslav Potop.

Contractele cu o valoare de circa 364 mln de lei care prevăd lucrările de îmbunătățire a coridorului au fost semnate la începutul lunii septembrie a anului curent cu ANT INSAAT MADEN SANAYI S.S., companie turcească.

Reabilitarea tronsoanelor se va încheia către sfarșitul lunii martie 2022.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus