Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
29.12.2020

În capitală se menține gradul de alertă „COD ROȘU" privind transmiterea infecției COVID-19

În capitală se menține gradul de alertă „COD ROȘU

Primăria Chișinău îndeamnă cetățenii să respecte cu strictețe măsurile de siguranță impuse de specialiști, să poarte mască de protecție și să mențină distanța socială, în contextul în care situația pe teritoriul municipiului prin infecția COVID-19 rămâne în continuare alarmantă, cu o creștere a incidenții cazurilor de îmbolnăviri cu forme grave și foarte grave.

Astfel, în baza indicatorilor nivelului de risc privind transmiterea infecției COVID-19, pe teritoriul municipiului se menține starea de urgență în sănătate publică, cu stabilirea gradului de alertă „COD ROȘU".

Totodată, mai multe săptămâni la rând, toate locurile din secțiile de terapie intensivă sunt ocupate. De asemenea, în municipiul Chișinău, la ziua de 27 decembrie 2020, au fost confirmate pozitiv 59 314 cazuri de COVID-19. Tot în acest context, în tratament la domiciliu la medicul de familie numărul de persoane care sunt suspecte la COVID-19 este de 4291.

În spitalele din municipiu, la ziua de 27 decembrie curent sunt internați 942 pacienți, dintre care, 55 pacienți în stare foarte gravă, intubați - 11 pacienți, 284 în stare gravă, 566 - în stare medie, 37 - în stare satisfăcătoare.

În cadrul ședinței operative săptămânale, Tatiana Bucearschi, șefa Direcției generale asistență socială și sănătate a dat asigurări că toate spitalele din gestiunea municipalității sunt asigurate cu echipamente și mijloace de protecție, medicamente pentru tratamentul eficient al tuturor pacienților.

Capacitatea totală de spitalizare pentru pacienții cu COVID-19 în spitalele municipale este de 1172 paturi și 200 paturi triaj, dintre care 935 paturi pentru adulți, 167 paturi pentru copii, 40 paturi pentru maternitate și 30 de paturi paliative.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus