Trimite e-mail | Printeaza
Social
28.12.2020

Scanarea informației din carnetele de muncă, privind activitatea realizată până la 1 ianuarie 1999

Scanarea informației din carnetele de muncă, privind activitatea realizată până la 1 ianuarie 1999

În scopul completării conturilor personale de asigurări sociale cu informația privind stagiul de muncă realizat pînă la 1 ianuarie 1999, Casa Națională de Asigurări Sociale, în termenele prevăzute de Hotărârea Guvernului nr. 426 din 15 mai 2018 a realizat procesul de scanare a informației din carnetele de muncă ale persoanelor asigurate, care au desfășurat activitate în perioada de până la 1 ianuarie 1999.

Actualmente, persoanele fizice care nu sunt beneficiare de pensii și a căror carnete de muncă conțin informație privind activitatea de muncă realizată în perioada de pînă la 1 ianuarie 1999și nu au fost scanate până la etapa actuală, au posibilitatea de a le prezenta la subdiviziunea teritorială a CNAS din raza domiciliului pentru scanare și completare a conturilor personale de asigurări sociale.

Potrivit CNAS, pentru a vă asigura că informația din carnetele de muncă a fost scanată, urmează să verificați ultima pagină a carnetului de muncă, care trebuie să conțină mențiunea ”Scanat conform Hotărârii Guvernului nr. 426/2018”.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus